Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 33 4x4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за 33 4x4

Ако някой кара 33 4х4 нека да сподели мнението си тук.

Първата ми Алфа беше 33 1.5 SW 4x4 105 конски сили '87 г.
    Механично включване на задния мост, колата в покой. Не я карах на двата моста в нормални условия. Измъквала ме е от доста кални и снежни ситуации, но да не забравяме, че все пак не е джип и не трябва да се очакват чудеса. Липсата на бавни предавки и прекалено сложни терени и самочувствието, че се кара кола 4х4 води до прегряване( баща ми успя). Много ме радваше колата и е видяла доста язовири и непочистени от сняг паркинги. Даже успя да присъства и на първия Италфест

Last edited by MrX; d.m.y г., 23:53.

Comment

Ми аз па съм чувал, че нагоре умират ... и в тоя ред на мисли ако колата ти е за гонки, конете не са достатъчни, но пък за сметка на това прави добър старт .... и чупи съединител За оффроад мрх-а каза, по-скоро тва 4х4 е за ледове и сняг .. тая зима лично изпитах нужда от едно awd, така че за всеки влак пътници.
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

и моята първата беше такава 1984г. боксер 1.5 с карбуратор 4х4 с механично включване на задния мост. Нямаше улица в София през зимата която да ме спре да мина. В завоите беше като залепена.Но все пак е градска кола!...а и включех ли задния мост разхода се умножаваше по 3.14

още съжалявам че я продадох тук във Варна за смешни пари след като я карах 10 години без проблем.
        Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
        Lancia Ypsilon '02

Comment

Забелязах, че като е включен задният мост на завой задното колело от вътрешната страна преплъзва.

Comment

Първоначално публикувано от svilenalpanev Покажи съобщение
            Забелязах, че като е включен задният мост на завой задното колело от вътрешната страна преплъзва.
            Това ще да е някакъв анти-шпер
            Искаш да кажеш, че гумата се влачи и се прави на такава с АБС, т.е. не смогва на въртенето на другите три, нали така?
            Аз мисля, че двата диференциала нещо не се спогаждат.
            1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
            и делта

Comment

Това ще да е някакъв анти-шпер
              Искаш да кажеш, че гумата се влачи и се прави на такава с АБС, т.е. не смогва на въртенето на другите три, нали така?
              Аз мисля, че двата диференциала нещо не се спогаждат.

При завой предните гуми изминават по-дълъг път от задните. Също така и тези които са от външната страна на завоя от другите които са от вътрешната. Затова са създадени планетарните механизми. Ако двата моста са свързани без нещо подобно е естествено едно колело да преплъзва, тъй като се въртят с еднаква честота а изминават различен път. Ако има разлика между двата диференциала и на право ще преплъзва.
              Last edited by svilenalpanev; d.m.y г., 23:34.

Comment

Свалих кардана че много почна да вие. Утре ще взема нови карета и висящ лагер.

Comment

На язовир Батак

Яко.
                  Attached Files

Comment

Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Явно сте изкарали добре на "риболова"
                      А и както се вижда май 4х4'то работи вече, не си казал как си отстранил проблема с приплъзването на задните гуми, че ми е интересно да разбера.
                      alfa romeo sprint 1984

Comment

мани го тва 4х4 http://www.youtube.com/watch?v=ur7NZQczh_w
                        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                          Бе мани го, ма само отпред го мани и става маниЯ. Ти да видиш с комби къв в фън само на задно.

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение

Тя тази е само със задно http://www.youtube.com/watch?v=DFV2a...eature=related
                            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Днеска се наложи да я пробвам
                              Затънах до язовира
                              Наложи се спешно да оправя системата
                              Включих я и

Густо!
                              Оставих я така и ѝ засякох разхода
                              Същия беше
                              8,2 газ
                              Джорди е много прав
                              Разлика няма
                              Дължи се на префектния диференциал
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X